januar 2008
ma ti on to fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             

eniro logo


søk Sandra Lyng Haugen

Bilder - Nyheter - Web

Mer enn 1000 ord?

Som mange andre som deler min interesse, bruker jeg endel tid på å surfe [hvordan i all verden "surfer" man i et nett? Kravle hadde vel vært et mer korrekt ord?] nettet etter mops. Det spiller liten rolle hva det er, bare det er mops....ebay, antikviteter, bøker, klubber, oppdrettersider. Oppdretteres hjemmesider kan være interessante. Man ser stamtavler, og bilder av hunder i ulike generasjoner. Internet har nok "gjort" mye for hundeavlen de siste 6-7 åra, på godt og vondt. Verden blir så mye mindre når man kan sitte hjemme i stua å kjøpe seg 2 hunder fra Tyskland, 2 fra Ungarn, 5 fra Sverige, med noen få tastetrykk. Vi hadde neppe hatt denne grad av smugling og hundehandleri fra østblokkland, hadde det ikke vært for finn.no og fabrikkenes websider og annonser.

Man gjør seg opp en mening om alle disse oppdretterene, utfra hvilke hunder de har i avl, hvilke kombinasjoner de gjør i avl, hvem de selger til, hva slags registreringsnavn de gir valpene sine [altså; "Horseface"?? , på en uskyldig søt MOPSVALP? - samt allskens variable skrivemåter av ord på et fremmed språk. Må innrømme at jeg noen ganger trekker på smilebåndet og undrer om det finnes noen ikke har oppdaget at GOOGLE eller WIKIPEDIA også finnes på dette fantastiske "nettet"]. Nokså ofte ser jeg "skrytebilder" av avls- og utstillingshunder, som ser ut som de er mishandlet, påkjørt av toget t/r, tygget og utspytta.....og tenker: - oh huff, det er vel ikke sånn at vi MÅ legge ut fotos uansett hvor lite vellykket bildet ble? Noen ganger er det kanskje like greit å ikke publisere bildene....(?)

Oh...ja, nå har jeg "snakka" meg bort, det var jo nettopp dette jeg selv tenkte i helga. Jeg var såååå fornøyd da jeg fikk oppleve Edwards nærvær på onsdag. 2 mndr siden sist jeg så ham, og jeg syntes han hadde utvikla seg bra. I helga skal det fotograferes og skrytes! All ære til Johansen og viv som i november fikk instruks om trening på bord samt forbud mot "sitt". Lille Edward enebarn fikk det travelt på Camp Pugbully. Masse jenter og gutter som skulle humpes fra morra til kveld. Han hadde slettes ikke tid til å spise....på 3 dager var den småtjukke gutten forvandlet til en åmelignende sak med opptrekt buk.....

Men skrytebilder, DET MÅ vi ha!! Hahaha.....jadda, nå innser jeg at jeg trolig er en av de som har besøk på websida, og gjesten tenker:  " Høh? Er dette noe å skryte av da?". Jeg vet ikke jeg, men jeg tviler på at ALLE bilder sier mer enn tusen ord.....

ARGH!! Jeg hater [eller misliker sterkt iallefall] mørketida og innendørsfotografering [det sluddet katter og kjærringer de få timene vi hadde såkalt dagslys]. Vi er 2 stk som skal samarbeide [!] om å få til bra bilder, men det ender nesten hver gang med at vi tilslutt har valget mellom å avslutte fotosession, eller fortsette og bestille time til megling/samlivsterapi så fort som råd er. Den selvutnevnte eksperten på både fotografering og hund [les: undertegnede] utvikler tåmodighet på linje med en handler i schäferringen, som er misfornøyd med dobbelthandleren/e. Måten den selvutnevnte eksperten uttrykker misnøye på, kan nok også sammenligned med ovennevnte handler når det gjelder både språk, tonefall og volum. Å "kose seg" med hundefotografering når eksperten har PMS er helt utelukket. Gud vet hva vi skal gjøre den dagen menopause melder ankomst. Da har jeg vel tre valg; 1 - søke etter fotograf. 2 - søke etter handler. 3 - rett og slett søke etter ny livsledsager..... 

Ser fram mot vår og sommer, med glade hunder i skogen....fotografert når de naturlig stiller seg selv mens de nyter friheten og naturen

GRATULERER Mayeliz og Ruff!

ruffenjan08

HIPP HURRA for Ruffens CERT og BIR i dag!! :)
- og takk for at dere nekter å gi opp! ;o)

Nytt

Så er King endelig ankommet Australia. Dette har vært litt av en prosess pga at fler og fler flyselskaper nekter å ta med flatnesede raser, og King måtte derfor gjennom rabiesvaksine og titertest pga mellomlanding i et "ultraskummelt" land. Han fikk dessuten postivt utslag på Leishmania (!!) ved test av dette. Vi ante ikke engang hva leishmania var, bare at det var no han skulle testes for. En ufyselig sjukdom forårsaket av parasitter man får via sandfluer ved Middelhavet! (du kan google "leishmania" og se ufyselige bilder av denne sykdommen som vanskelig kan behandles) Jadda!! Det var faktisk en microskopisk sjanse for at vi kunne tatt med en flue hjem fra Málaga, så jeg var noget stresset en liten stund......til jeg lærte mer om disse. Det viste seg (selvfølgelig) at det har vært en "krysning" ved dannelse av antistoffer. Dvs si King har feks fått en ufarlig smitte via flått eller noe annet, som viste antistoffer mot leishmania på laboratorietesten. Vi måtte dog ta 3 tester med flere ukers mellomrom, før vi fikk negativt resultat. I mellomtiden utgikk selvfølgelig importtillatelsen, så det ble enda mer venting og papirmølle. Men nå er vi på Pugbully godt vant med at ting skal være vanskelig, så det er bare å gå på med krum rygg! Problemer er til for å løses!

Vi savner King masse. Det har ikke vært lett å sende vekk en supersøt gullunge man har levd med i 15 mndr. Selv om man vet han vil få det fint, bekymrer man seg for den lange reisen + det faktum at man sannsynligvis aldri får oppleve hans herlige vesen på nært hold igjen.
 
Mister har sist uke hatt damebesøk :) Nå krysser vi fingre for at han nok engang skal vise hvor god avlshund han er, ved at Lana får et pent kull vakre og friske barn! Jeg har stor tro på at de skal bli "kick-ass-mopser" ;-) Lana og Mister utfyller hverandre bra med Misters korte og kompakte kropp og type, og Lanas flotte pels, pigment og rynker! Vær beredt på å bli nr 2 i ringen i 2009, sier jeg bare, hehehe! Nåja, time will show ;o)

Jeg kommer til å "legge ned" den andre bloggen, og kun bruke denne. Det er meningsløst å ha 2 blogger. Linken til "den andre" bloggen vil dog bli liggende her, men vil ikke bli oppdatert.

Vi har Edward på besøk i helgen, og skal forsøke å få tatt noen bilder av ham. Stay tuned ;o)

Endelig fredag. God helg! -fra Charlie m/fam :-)

Charlie10.jpg
Endelig fredag. God helg! -fra Charlie m/fam :-)

hits image